Physical Address

304 North Cardinal St.
Dorchester Center, MA 02124

Downhill Sälen Bikepark

Downhill Sälen Bikepark är det perfekta resmålet för adrenalinjunkies, bergscyklister och alla som älskar äventyr. Bikeparken ligger i Sälen i Sverige och erbjuder några av de bästa downhillspåren i Skandinavien. Med ett urval av gröna, blå, röda och svarta sektioner har varje spår något att erbjuda alla nivåer av cyklister.

Spåren erbjuder tekniska utmaningar och spektakulära vyer över det pittoreska svenska landskapet samtidigt som de ger nybörjare gott om utrymme att träna. Alla spår övervakas och underhålls noggrant för att garantera ryttarens säkerhet hela tiden – ryttare måste alltid bära hjälm när de använder dessa spår! Parken innehåller också många funktioner som: träbroar, hopp, drops och berms för dem som vill ta sin åkning ett steg uppåt. För dem som letar efter om du vill ha en mer avslappnad cykelupplevelse har parken också ett nätverk av natursköna stigar och skogsstigar som är perfekta för lugna cykelturer. Downhill Sälen Bikepark är verkligen en upplevelse som du inte får missa!

Öppettider

Under sommaren 2022 kommer liften att vara öppen från och med den 24 juni till och med den 14 augusti. Under den här tiden kommer liften att vara öppen dagligen mellan klockan 10.00 och 16.00. Från och med den 19 augusti till och med den 25 september kommer liften att vara öppen från fredag till lördag mellan klockan 10.00 och 16.00, samt på söndagar mellan klockan 10.00 och 14.00.

Att tänka på när du cyklar downhill

– Se till att du kollar kartan innan du börjar åka.

– Bär alltid hjälm!

– Kontrollera väder och spårförhållanden i förväg.

– Bär lämpliga kläder som täcker armar och ben för att skydda mot eventuella fall.

– Respektera andra cyklister – håll din egen takt och skär inte av någon eller passera utan förvarning.

– Följ de rekommenderade hastighetsgränserna för varje avsnitt av leden .

– Hoppa aldrig över någon av spårets säkerhetsfunktioner

Hur du tar dig dit

Downhill Sälen Bikepark ligger i Södermanland, Sverige. Det finns två huvudsakliga sätt att komma till parken: med buss eller bil. Närmaste flygplats är Stockholm Arlanda Airport och närmaste järnvägsstation är Sälen Skidskytte Center Station.

När du väl har kommit fram till parken kan du ta hissen upp till början av din valda vandringsled. Sedan är det bara att bestämma sig för vilken rutt du vill ta! Så kom ner och upplev själv en av Skandinaviens bästa downhill bikeparker – Downhill Sälen Bikepark.

Boenden i närheten

Det finns många olika boendealternativ nära Downhill Sälen Bikepark, beroende på vilka preferenser man har och hur stor plånbok man har. Här är några exempel på boenden som kan vara bra att titta på om man vill bo nära Downhill Sälen Bikepark:

  1. Hotell: Det finns många hotell i Sälen som erbjuder bra läge nära Downhill Sälen Bikepark. Många av hotellen erbjuder även olika typer av aktiviteter och faciliteter som passar bra för de som gillar att åka mountainbike.
  2. Lägenheter: Det finns många lägenheter att hyra i Sälen, både i form av självhushållslägenheter och i form av boenden med sällskapsutrymmen och gemensamma faciliteter. Många av lägenheterna ligger nära Downhill Sälen Bikepark och kan vara ett bra alternativ för de som vill ha lite mer frihet och flexibilitet under sin vistelse.
  3. Camping: Om man gillar att campa finns det många campingplatser i Sälen där man kan tälta eller hyra en stuga. Många av campingplatserna ligger nära Downhill Sälen Bikepark och erbjuder bra faciliteter för de som gillar att åka mountainbike.
  4. Stugor: Det finns många stugor att hyra i Sälen, både i form av traditionella svenska stugor och i form av mer moderna stugor. Många av stugorna ligger nära Downhill Sälen Bikepark och kan vara ett bra alternativ för de som vill ha lite mer avskildhet och lugn och ro under sin vistelse.

Oavsett vilket boende man väljer är det viktigt att tänka på att priserna kan variera kraftigt beroende på säsong och efterfrågan. Det kan därför vara bra att boka i god tid för att få det boende man önskar till ett bra pris.

Mer information finns på parkens webbplats eller på deras sidor i sociala medier. Där hittar du de senaste nyheterna och uppdateringarna om parken samt information om kommande evenemang och tävlingar.