Physical Address

304 North Cardinal St.
Dorchester Center, MA 02124

Åres bästa löpspår

Löparspåren i Åre erbjuder en mängd olika typer av terräng, från snabba, platta stigar till utmanande bergsstigar. Terrängen i kombination med det fantastiska landskapet gör dessa löparbanor till några av de mest populära i Sverige för både tillfälliga löpare och tävlingsidrottare likadana.

Åre Skistar Running Trail är en av de mest populära löparlederna i Åre och passar för löpare på alla nivåer. Leden tar dig genom frodiga skogar, öppna betesmarker och runt kristallklara sjöar med fantastisk utsikt över bergen längs vägen. Det är en 18 km lång led med måttlig svårighetsgrad som startar vid Åre Torg och passerar många intressanta platser på sin väg till Duved Ski Resort där den avslutas.

För dig som vill utmanas

Om du är ute efter något mer utmanande är Naturmörtetrappan ett utmärkt alternativ. Detta 13 km långa lopp erbjuder vackra vyer över böljande kullar, djupa skogar och vilda ängar samt en brant trappa i slutet av banan. Årefjällen Trail är ett 22 km långt ultradistanslopp och även en av de mest utmanande lederna i Åre med branta stigningar och branta nedförsbackar. Leden tar dig genom en underbar fjällterräng och förbi några fantastiska vyer längs sin sträcka.

Fler löparspår i Åre

Tegelberga Trail är en annan populär plats för löpare. Den här 12 km långa leden är något mer utmanande än de andra lederna i Åre, men erbjuder ett stort utbud av vackra vyer och terräng. Leden börjar i byn Tegelberga och fortsätter genom täta skogar och böljande kullar innan den slutar vid Åre Torg.

Fjällrike Trail är ett idealiskt alternativ för dem som vill utforska backcountry-stigarna i närheten av Åre. Den 24 km långa rutten passerar genom alpina ängar och kuperad terräng samt några mer steniga avsnitt mot slutet av banan. För en kortare men lika givande löprunda kan du prova den 13 km långa Lillfjället Trail. Den här leden är en bra introduktion till den unika terrängen i Åre och bjuder på en fantastisk utsikt längs vägen.

Oavsett vilket löparspår du väljer kommer du garanterat att belönas med vacker natur och en oförglömlig upplevelse. Med så många fantastiska spår som erbjuds i Åre är det inte konstigt att denna region är en av de främsta destinationerna för löpare från hela världen. Så ta tag dina gympaskor och utforska de bästa löparspåren som Åre har att erbjuda!

Att ta med sig på löparturen

Se till att du har lämpliga kläder för vädret och att du packar tillräckligt med mat och vatten för att hålla dig vätskekopplad under hela löpningen. Se till att ta med en karta och bekanta dig med rutten så att du inte går vilse! Glöm inte heller att ta med dig din telefon i händelse av nödsituationer.

Glöm inte att njuta av din löping och fokusera på hur du mår snarare än hur snabbt du springer. Åre är den perfekta platsen för att njuta av naturens skönhet och utforska spåren i din egen takt. Njut av varje steg och få ut det mesta av din löprunda! Lycka till med löpningen!