Physical Address

304 North Cardinal St.
Dorchester Center, MA 02124

Lär dig surfspråkets slang

Om du lär sig surfarspråk och dess slang kommer du att prata som ett proffs på nolltid. Det finns termer som ”hang ten”, vilket innebär att en surfare kan placera båda fötterna på brädans nos med alla tio tårna hängande över brädan. ”Wipeout” är en annan populär fras som används för att beskriva när någon faller av sin surfbräda. Om du vill imponera på dina vänner kan du försöka använda en häftig terminologi som ”stoked” (upphetsad) eller ”gnarly waves” (stora vågor). Om du kan dessa ord kommer du att känna dig som en erfaren surfare på nolltid! Traditionellt sett har surfing också sin egen unika kultur och sitt eget språk som det kan ta lite tid att vänja sig vid.

Tio slangord som är bra att veta

  1. ”Barney” – en nybörjarsurfare som inte är skicklig och kan orsaka problem för andra surfare i vattnet.
  2. ”Bomb” – en stor, kraftig våg.
  3. ”Stoked” – upphetsad eller entusiastisk över att surfa eller förhållandena.
  4. ”Swell” – en serie vågor orsakade av avlägsna stormar eller andra väderhändelser.
  5. ”Sesh” – en surfsession eller tiden som tillbringas med att surfa.
  6. ”Gnarly” – svåra eller farliga surfvillkor.
  7. ”Macking” – stora, kraftfulla vågor.
  8. ”Pitted” – när en surfare befinner sig i röret eller barrelen av en våg.
  9. ”Salty” – en surfare som är erfaren och skicklig.
  10. ”Shaka” – en handgest som görs genom att man sträcker ut tummen och lillfingret, som ofta används av surfare som ett tecken på respekt eller hälsning.

Medan de flesta många förknippar surfing med sol och sand, men det har också sina egna oskrivna regler som du bör känna till. Respekt för andra surfare är ett måste, så ta inte in på någon annans våg eller hojta för högt. Och om du råkar ramla av din bräda under en tur, se till att du omedelbart paddlar ut igenannars kan du komma i vägen för andra surfare. Dessa små etikettshandlingar visar att du verkligen behärskar surfingens språk och kultur.

Användbara fraser

När du väl är ute och deltar i vågorna kan du göra ett gott intryck genom att använda rätt fraser. Andra surfare kanske använder uttryck som ”låt oss gå och skära sönder några knaggliga vågor”, vilket betyder att de vill surfa under tuffa förhållanden. Du kan också säga saker som ”that was sick” för att beskriva en fantastisk våg eller ”brah” som ett coolt sätt att säga hej.

Genom att lära dig slangord och oskrivna regler kommer du snart att kunna delta i konversationen bland erfarna surfare utan att känna dig malplacerad. Så se till att du övar på dessa fraser, paddlingstekniker och våg-etikett – sedan kan du kalla dig en riktig surfare! Så vad väntar du på? Börja lära dig surfslangens slang i dag och visa upp dina kunskaper nästa gång du ger dig ut i vågorna! Dina vänner kommer inte bara att bli imponerade, utan du kommer också att få en bättre förståelse för hur du ska interagera med andra surfare på vattnet. Ha så kul där ute!